Besök Vasamuseet

Sveriges populäraste museum är Vasamuseet. Om du bor i Stockholm eller ska åka dit på semester är det väl värt ett besök.

Vasamuseet

Vasamuseet är på sätt och vis egentligen bara ett stort skepp, samtidigt som det också är fascinerande historia. Det är spännande att komma så nära ett skepp som har legat nere på havsbotten i 300 år och som sedan tagits upp och blivit restaurerat. Det är ett museum som passar både stora och små: det passar både kärleksparet, familjen och pensionärer.

Gör en heldag på Djurgården

För att maxa ert besök på Vasamuseet kan ni med fördel ta färjan från Slussen till Djurgården. En skön båttur att börja dagen med. Ni åker på SL-kortet och det är inte dyrt om du behöver köpa en biljett. Förutom att gå runt och titta på själva skeppet, så kan ni passa på att äta på restaurangen. Sedan kan ni ta en skön promenad ute på Djurgården. Om ni har småbarn med er passar det också att gå förbi Junibacken som ligger i närheten av Vasamuseet. Ute på Djurgården finns också Naturhistoriska museet och ABBA-museet, förutom gröna Lund, förstås.

Previous article

Mysig biokväll i Stockholm

Next article

Arbeta med kultur