Fyra inredningstips för kulturälskare

Om du gillar kultur vill du ha en smakfull och personligt inredd bostad. Inte mainstream trender, utan stil. Här kommer tipsen på hur du kan inreda ditt hem på ett snyggt och smakfullt sätt utan att det kostar för mycket.

1# Knoppar och handtag i köket

Många av oss som gillar kultur kan vara fascinerade av en särskild tidsepok, som 50-talet, 70-talet eller 1800-talet. Du vill köpa någonting som är snyggt och håller i längden, inte senaste trenden som inte passar in i resten av bostaden. Ett smart sätt att lyfta köket och göra det mer stilrent är genom att satsa på riktigt klassiska knoppar och handtag. Detaljer som kan lyfta ett helt rum. Mässing och guld håller år ut och år in och fungerar med alla möbler, färger och tidsepoker. Köp mässing och guldliknande knoppar & handtag hos Barahandtag, som har ett stort sortiment av snygga och klassiska knoppar och beslag för alla stilar och smaker.

2# Skapa ett bibliotek

Om du har ett större hus eller ett rum över i din lägenhet är det oerhört mysigt att ha ett riktigt läsrum, ett eget bibliotek. Du kan kombinera biblioteket med ditt kontor naturligtvis. Varför inte inspireras av anrika brittiska bibliotek med mycket mörka träslag och läder? Eller så satsar du på en ljusare skandinavisk stil. I ditt bibliotek bör du ha mycket bokhyllor och en läshörna. Det är också snyggt att köpa ett gammalt antikt skrivbord att kunna arbeta vid. Vare sig du själv är författare, tycker om att skriva eller måla, så kommer det ge dig en underbart härlig känsla att få sitta vid ett 100 år gammalt handgjort skrivbord. Gamla skänkar passar också fint i ett bibliotek. Du kan köpa antika möbler på second hand, auktioner och på Blocket.

3# Läshörna

Om du inte har möjlighet att inreda ett eget bibliotek, så kan du alltid skapa en skön och inbjudande läshörna. Med en fåtölj, en läslampa och ett litet bord för kaffekoppen, så har du ett perfekt ställe att njuta av god litteratur. För att göra läshörnan riktigt mysig och ge en mer kulturell känsla kan du också ställa ett bokhylla vid väggen. Fyll bokhyllan med klassiker, Nobelpristagare och poesi.

4# Egen biosalong

Älskar du att titta på gamla filmer? Eller nya konstnärliga filmer som inte alltid ens kommer upp på bio? Varför inte skapa en egen biosalong. Köp en härlig röd soffa, sätt upp mörkläggningsgardiner vid fönstren och en projektor i taket. Då kan du njuta av en god film eller streamad opera från ditt hem. Det absolut bästa är naturligtvis om du har ett rum som du kan skapa som biosalong. Som ett rum i källaren. Då kan du även ställa in ett litet barskåp eller en kyl, så att du alltid har något gott att dricka till dina egna kulturevent. Med egen biosalong kan du bjuda in dina kulturintresserade vänner till en riktig skön filmkväll – utan vare sig Block Busters eller Disneyfilmer. Med egen biosalong kommer det också vara lättare att introducera ovanligare filmer för dina vänner som ännu inte upptäckt indie eller vill se vinnare från Cannes filmfestival.