Främja kulturen med nagellack

Att måla och dekorera naglarna har varit ett vanligt inslag i många kulturer i årtusenden. Redan i forntidens Kina använde rika människor en blandning av olika ingredienser som bivax, gelatin, färgämnen och äggvita för att måla naglarna. Babylonier och egyptier målade också sina naglar med ett rödaktigt pulver för att visa personens rang i samhället. I antiken var det vanligt bland de rika och mäktiga att dekorera naglarna med färg. Välskötta och utsmyckade naglar visade för omgivningen att en person tillhörde överklassen och att de inte behövde utföra kroppsarbete.

Ökar i popularitet och blir tillgängliga

De stora industriella framstegen under 1800-talet gjorde att priset på kosmetika och nagellack blev mer överkomliga. Det gjorde nagellack tillgängligt för alla klasser samtidigt som framstegen inom färgteknik möjliggjorde produktionen av hårt färgat lack. Till en följd av denna utveckling ökade populariteten för nagellack enormt på 1920-talet.

Numera finns nagellack i de flesta butikshyllor och du kan till och med beställa billigt på de flesta butiker och apotek. Titta bara på Sveriges största apotekskedja som erbjuder ett brett utbud av nagellack från kända varumärken som Isadora, Mavala och London grace. Apotek Hjärtat har över 4000 har närmare 400 butiker över hela landet med över 4 000 medarbetare och naturligtvis en webbplats. Webbplatsen är öppen dygnet runt och låter dig beställa nagellack och allt annat du behöver inom makeup.

Köp ditt nagellack på Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtat är ett perfekt exempel på hur enkelt det är att köpa nagellack och få dina naglar att se vackra ut. På webbplatsen hittar du många lockande erbjudanden och kampanjer som gör det ekonomiskt att handla där.

Ett nagellack du garanterat kommer att gilla är IDUN Minerals Nagellack Brilliant Topplack 11mililiter som är snabbtorkande och ger en strålande glans. Den är även ett perfekt alternativ för miljömedvetna personer då den är veganvänlig och håller extra länge. Att vara miljövänlig och vacker går hand i hand! Ingredienserna är naturliga och berikat med keratin som bygger upp dina naglar. Med andra ord är nagellacket skonsamt mot naglarna och kan faktiskt stärka dina naglar när du tar bort lacket.

Previous article

Kultur och skönhetsideal