Drömbostaden för kulturintresserade

Om du är intresserad av kultur och historia vill du naturligtvis bo i en bostad med en intressant historia eller som har en vacker arkitektur. Intresset för k-märkta hus, ödehus och bostäder med en kulturell charm har ökat på sista tiden.

Hitta bostaden med det lilla extra

Det är många svenskar som drömmer om ett hem med det lilla extra. En våning i centrala Stockholm eller Göteborg med parkettgolv och vackra fönster eller ett alldeles eget hus att renovera ute på landet. En lägenhet eller ett hus kan vara så mycket mer än bara en bostad: det kan vara ett ställe som får dig att njuta av livet, där du verkligen känner dig hemma. Är du intresserad av historia finns det många fina bostäder att välja mellan. Sekelskiftesvillor, fina lägenheter med härligt trägolv och mysiga hus på landet. Gå in på bostadssajten Boneo som har flest inkommande bostäder på nätet, och testa ”På G”. Då blir du först att hitta de riktigt fina och mysiga pärlorna som en dag kan bli ett underbart hem.

Ödehus

Intresset för ödehus växer lavinartat i Sverige. Det är många, särskilt unga människor och barnfamiljer, som längtar efter att få flytta ut på landet. Det som gör ödehus så speciella är att de är fulla med kultur och historia. Ett ödehus har en alldeles egen charm, samtidigt som de ger dig stora möjligheter att göra vad du vill med ditt hus. Om du älskar kultur och vill ha ett riktigt projekt att bita i kan ett charmigt ödehus svara ett gott alternativ. I ödehusen finns de gamla tapeterna, dörrarna, fönstren och golven kvar. Du har möjlighet att renovera ditt hus så att det blir lika vackert och charmigt som ett k-märkt hus, utan att du behöver följa de särskilda reglerna som krävs för k-märkta hus.

K-märkta hus

Om du älskar allmoge och vill bevara gammal byggtradition kan du köpa ett k-märkt hus. Eller så köper du en bostad som du kan få k-märkt. Det är lägenheterna och villorna som har det lilla extra. Som delar av en flera 100 år gammal mur som är synlig i ditt vardagsrum i centrala Stockholm eller en timrad gård med mycket snickarglädje i Dalarna. Du hitta vackra k-märkta bostäder på Boneo över hela landet. Du kan också köpa ett hus som du renoverar och fixar iordning med just k-märkta hus som förlaga.