Tjäna pengar på att blogga

 

Ett smart sätt att börja skriva är genom att ha en blogg. Du kan antingen använda bloggen för att få inkomst eller så bloggar du för att starta din skivkarriär.

Blogga

Är inte bloggen död, tänker du. Nej, det är den inte. Däremot konceptet med den kända ”bloggaren”. Idag har sociala medier helt tagit över den genren. Men bloggen som sådan, en sajt med blogginlägg om olika ämnen, är lika levande idag som för tio år sedan. Skaffa hosting och egen domän, istället för gratisblogg, så kan du sätta igång.

Bloggen som början på din skivkarriär

Om ditt mål är att använda din blogg som en start på din skivkarriär, så kan du med fördel ha ditt eget namn som domännamn. När du startar din blogg måste du besluta dig för vad du vill skriva om, alltså på vilket sätt bloggen kan gynna din karriär. Om du bara vill träna på att skriva, göra dig ett namn, kan du alltid skriva om böcker. Du kan också skriva dikter eller faktiskt skriva en berättelse på bloggen. Eller så satsar du på ett ämne. Om du gillar fakta ska du skapa en renodlad faktablogg. Det är många bloggare och youtubers som lanserat en bok inom just den nisch som de skriver eller skapar filmer kring.

Blogga för inkomst

Du kan också starta en blogg för att tjäna pengar. Då driver du bloggen som ett företag och behöver F-skattsedel från Skatteverket när du börjar få inkomst på den. En blogg kan ge dig passiv inkomst. Så att du kan jobba lite mindre och få tid att skriva dina egna böcker, istället för att behöva jobba heltid. När du skapar en blogg för att primärt få en inkomst ska du nischa dig rejält. Hitta ett ämne som du kan mycket om. För att få inkomst måste det vara ett ämne som också ger pengar. Bra ämnen är ekonomi, fitness och mode. Ämnen som det går att sälja produkter kring. Du tjänar pengar genom att ha affiliatelänkar och reklam på sajten. Du kan också kombinera bloggen med en webbshop. Om du bloggar om fitness kan du då sälja träningskläder på din webbshop. E-butiken och bloggen är på samma sida, så du har bara en sajt som du arbetar med. Du kan med fördel driva trafik till sajten via Pinterest och andra sociala medier.

Previous article

Arbeta med kultur