Kultur och skönhetsideal

Skönhet sägs upplevas ur betraktarens öga och kan för vissa betyda inre- eller yttre skönhet eller båda delarna. Inom olika kulturer i världen betraktas och upplevs skönhetsideal mycket olika och vad som kan anses vara ett ideal i ett land, kan i ett annat se helt annorlunda ut.

Vacker runt ögonen med superserum för alla ansikten!

Oavsett varifrån man kommer, eller vilka kulturella skönhetsideal man har i sitt land, kan huden behöva både näring, vitaminer och omsorg. En vacker hud på en man eller kvinna, ung eller äldre, är tilltalande och attraktivt på alla hudfärger, särskilt när det kommer till ansiktet och huden runt ögonen. I många kulturer sminkar man sig för skönhet, men även i samband med rituella danser, bröllop eller vid traditionella sammankomster och kulturfiranden. Bor man i Sverige i huvudstaden Stockholm, kanske man vill sminka sig för en härlig kulturkväll med bio och mat inför dejten eller träffen med vännerna. Huden runt ögonen blir med tiden hårt belastad av smink men även av väder och vind. Det som huden då kan må bra av är ett välgörande Verso eye serum som förebygger ålderstecken runt ögonen. Det är även ett serum som innehåller Retinol 8 som ger ett åtta gånger mer effektivt A-vitaminkomplex. Huden runt ögonen blir mer mjuk, eventuella påsar runt ögonen minskar, samt att detta unika serum är lätt och fräscht!

Vad räknas som vackert inom olika kulturer?

En kvinna som har breda höfter och stor bakdel anses vara ett ideal inom skönhet i den afrikanska kulturen, men inom många olika stammar kan det variera med attribut som står för just den stammen. Det kan handla om tatueringar eller till exempel nackringar. Även männen kan ha utsmyckningar inom olika kulturer i Afrika. I Kina och Italien ska man istället hellre anses vara vacker om man är så trådsmal som möjligt. Är man intresserad av olika kulturer och skönhetsideal, kan man lyssna på bra poddar om kultur och annat spännande innehåll för varierat intresse! När det kommer till skönhetsideal i Sverige, följer vi mer vad som är populärt i USA, men inom vår egen kultur finner vi också ständiga förändringar. Det man idag kan påverkas mycket av på gott och ont, är influenser från olika kulturer och ideal på sociala medier, tidskrifter, TV och radio. Skönhetsideal är ofta kulturella reflektioner men även ett sätt att vara. Det är i slutändan viktigt att inte glömma bort det unika i varje person och värna om det naturliga utseendet oavsett kulturyttringar och ideal över vad skönhet anses vara.